Wat is een bedrijfslening?

Een bedrijfslening is een krediet voor de grotere zakelijke investeringen die u wil uitvoeren in uw bedrijf: een commercieel pand of een loods kopen, een nieuw informaticaplatform installeren. Voor het bedrag van uw bedrijfslening onderzoeken we samen het doel én de afbetalingscapaciteiten van uw bedrijf.

Vergaande flexibiliteit

Met een bedrijfslening van Krediet Expert bent u zeker van flexibiliteit op maat van uw bedrijf. U kent uw bedrijf en sector immers het best. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om maandelijks, driemaandelijks, zesmaandelijks of jaarlijks terug te betalen. Voor kleine bedrijfsleningen kan u zelfs opteren om het volledige bedrag pas aan het einde van de looptijd terug te betalen. Je kiest ook zelf voor een vaste of variabele rentevoet.

Hoeveel kost een bedrijfslening

Aan een bedrijfslening zijn drie soorten kosten verbonden: rentevergoedingen, dossierkosten en beheerskosten. Rentevergoedingen worden vooraf berekend op het volledige bedrag en voor de volledige duurtijd, en hangen af van de rentevoet van de bedrijfslening. Die rentevoet kan vast zijn, semi-vast of variabel. Dossierkosten zijn een eenmalige kosten bij de opmaak van de kredietovereenkomst. Verder zijn er ook nog beperkte beheerskosten. Bij Krediet Expert krijgt u deze drie kosten transparant voorgelegd vóór de afsluiting van het krediet.

Voorschot nodig?

Het gebeurt regelmatig dat u een verkoper eerst een voorschot moet betalen voor uw bedrijfsmateriaal of onroerend goed, en pas later het resterende bedrag. Met een bedrijfslening van Krediet Expert gebeurt dit probleemloos. Op basis van uw investeringsbewijzen storten we meteen het noodzakelijke bedrag op uw bankrekening.

Fiscaal aftrekbaar

Omdat u een bedrijfslening enkel mag gebruiken om beroepsmatige activa mee te financieren, zijn zowel de rentevergoeding als de kosten verbonden aan de bedrijfslening fiscaal aftrekbaar. Dat maakt een bedrijfslening fiscaal aantrekkelijk voor ondernemers.

Een duwtje in de rug

Wist u dat u als onderneming ook kunt rekenen op overheidssteun wanneer u een bedrijfslening aangaat? Zo wil de overheid ondernemers aanmoedigen om te investeren, wat de economie alleen maar ten goede komt. Krediet Expert toont u de weg in alle verschillende overheidsmaatregelen en formulieren, zodat u altijd zeker bent alles te ontvangen waar u recht op hebt.

Als ondernemer beseft u als geen ander dat u moet investeren om te kunnen groeien en winst te maken. Toch maken veel grootbanken het ondernemers bijzonder moeilijk om een bedrijfslening af te sluiten met allerlei strenge regels en bijzonder veel administratie. Als specialist in leningen voor het MKB weet Krediet Expert echter dat u daar geen tijd aan wil verspillen. Daarom zijn onze financieringen duidelijk, transparant én snel beklonken. Waarom zou u nog twijfelen?

Kredietaanvragen bij de bank zijn vaker succesvol als die via een gespecialiseerde adviesorganisatie lopen zoals Krediet Expert. Uit gegevens van intermediairs blijkt dat 70% van de bedrijven waarvan een bancaire financiering wordt afgewezen, na tussenkomst van een intermediair toch een bedrijfskrediet krijgt.

Aanvragen met succes 89%
Gerealiseerde kredieten boven de €100.000 67%

Naast bancaire financiering zijn er ook alternatieve investeringsvormen. De mogelijkheden variëren van crowdfunding, een particuliere lening en kredietunies tot microfinanciering. Met name microfinanciering wint de laatste jaren sterk aan populariteit als oplossing van liquiditeitsproblemen op korte termijn. Krediet Expert biedt u uiteraard de meest aantrekkelijk financieringsoptie.

125+

Gerealiseerde dossiers in 2014

Wij laten u niet in de kou staan.

Heeft uw bank u in de kou gezet terwijl u krediet nodig had? Krediet Expert haalt u naar binnen!

Snel krediet nodig?

Krediet Expert is in staat onder tijdsdruk te werken. Kredieten kunnen doorgaans binnen een zéér korte periode worden gerealiseerd.

Fredric Versteyden
Krediet Expert heeft mij geholpen bij de herfinanciering van mijn RSZ schuld. Na bezoek van een van de medewerkers is het dossier opgestart en was er na 4 weken een realisatie.
Fredric Versteyden / Textielbranche
Steven Collier
Voor mijn expeditiebedrijf huurde ik een loods op een bedrijventerrein. De verhuurder heeft mij deze loods te koop aangeboden. Na contact met de plaatselijke bank kreeg ik een afwijzing. Krediet Expert heeft vervolgens de aanvraag bij een anderen partij gedaan, waarna het dossier na 6 weken naar de notaris is verzonden. Zeer tevreden!
Steven Collier / Expeditie

Steeds meer ondernemers ervaren dat banken hun kredietcriteria voor bedrijfsfinanciering hebben aangepast. Een financiering krijgen bij de bank wordt dus steeds moeilijker. Maar nog altijd geldt: wanneer banken een ondernemingsplan als goed en realistisch beoordelen, verwelkomen zij u graag als klant.

Een veelvoorkomend probleem bij MKB-bedrijven zijn achterstanden bij de Belastingdienst. Vaak als gevolg van een grondige btw-controle of wanbetaling van een grote klant. De onderneming kan dan in een negatieve spiraal belanden door hoge interesten en boetes. Krediet Expert biedt de oplossing in een herfinanciering.

Ondernemen kan niet zonder risico. Liquiditeitsproblemen kunnen plotseling ontstaan door onvoorziene omstandigheden. Zoals het wegvallen van een belangrijke debiteur, een periode van tegenvallende omzet of een andere externe oorzaak. Krediet Expert adviseert u graag over hoe en met welke middelen u uw zaken weer op orde kunt krijgen.

Krediet Expert ondersteunt ondernemers met onafhankelijk managementadvies. Op basis van een grondige analyse van uw onderneming geven wij advies over hoe u uw doelstellingen kunt realiseren.

Als ondernemer werkt u natuurlijk hard aan een bloeiend bedrijf. Maar u heeft niet alles zelf in de hand en vaak bent u afhankelijk van omstandigheden. Lang moeten wachten op betaling van uitstaande facturen is een probleem waar veel ondernemers regelmatig mee te maken krijgen. Krediet Expert heeft een oplossing voor uw debiteurenbeheer: factoring van facturen.

Wij vinden dat elke gemotiveerde starter en gevestigde ondernemer recht heeft op financiering. Crowdfunding is een alternatieve manier van geld lenen en investeren, zonder tussenkomst van de bank. Krediet Expert helpt investeerders en ondernemers met kredietbehoefte om elkaar te vinden.